Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yahut 250. gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurt olabilir
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta akı (sarıları üzeri için )
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam dereotu (dereotu olmadan da olur )
- Aldığı kadar un
Arasına koymak için;
- Kaşar
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Susam yahut çörek otu
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında olan margarini ve bütün gereçleri bir kaba alıp karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Daha sonra hazırladığımız hamuru bezelere ayırıp ayırdığımız bezeyi elimizle 1cm inceliğinde açıp içersine bir küçük kesim kaşar koyup kapatalım.
- Bütün bezeleri bu halde yapıp tepsiye dizelim yumurta sarısını sürüp üzerine susamı serpelim.
- Daha evvelce ısıtılmış 180 °lik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
