Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yahut 250. gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut olağan yoğurt olabilir
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta akı (sarıları üzeri için )
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam dereotu (dereotu olmadan da olur )
  • Aldığı kadar un

Arasına koymak için;

  • Kaşar

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam yahut çörek otu

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında olan margarini ve bütün gereçleri bir kaba alıp karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  2. Daha sonra hazırladığımız hamuru bezelere ayırıp ayırdığımız bezeyi elimizle 1cm inceliğinde açıp içersine bir küçük kesim kaşar koyup kapatalım.
  3. Bütün bezeleri bu halde yapıp tepsiye dizelim yumurta sarısını sürüp üzerine susamı serpelim.
  4. Daha evvelce ısıtılmış 180 °lik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk Şiş
Yedikçe Yiyeceğiniz Ton Balıklı Sandviç
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Portakallı Kek
Mini Mini Kurabiyeler
Beybi Patates Çanakları
Hdabla | © 2025 |