Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 3 çay bardağı un(yaklaşık)
İç harcı için;
- 1 kase beyaz peynir (isteğe bağlı)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikli olarak derin bir kaba yumurtanın akını,yoğurdu,yağı,tuzu,ince kıydığımız dereotunu koyup karıştırıyoruz.
- Ardından kabartma tozu ve denetimli bir formda unu azar azar ekleyip ele yapışmayan,çok katı olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Zaten hamur çabucak oluyor.
- Hamurdan ceviz kadar kesimler alarak isteğe nazaran içine beyaz peynir koyabiliriz. Sade de yapılabilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Denemeye kıymet,afiyetle.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











