Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  1paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı un (un markasına nazaran ölçü değişebilir, azar azar kıvamına nazaran ekleme yapılabilir)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, yağ, sirke, tuz ve dere otu karıştırılır.
  2. Un ve kabartma tozu da eklenerek ele yapışmayan kıvamda hamur hazırlanır.
  3. Yağlı kağıt sarılı tepsiye hal verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
  4. 180 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirilir.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Buzluk Böreği
Revani
Kolay Mantı Aşı
Şambali Tatlısı
Salata
Sütlü Balkabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |