Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım demet ince doğranmış dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Dilediğiniz bir peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına tüm gereçleri ekleyip yoğurmaya başladım.
- Unun tamamını yoğururken yavaş yavaş ekledim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda poğaçamı yuvarlamaya başladım.
- Ben peyniri yuvarlayıp ortasına koydum lakin siz peyniri de hamura karıştırabilirsiniz.
- Yuvarladığım poğaçalarımın üzerine yumurta sarısını sürdüm ve üzerini çörek otu ile süsledim/ hem çok lezzetli hem de çok pratik oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun lezzetli günler dilerim💜
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










