Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr margarin
- 4 tane yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için ayırıyoruz)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet dere otu (kalın sapları kullanmıyoruz)
- 8 su bardağı un
İç harcı için;
- Peynir
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp üzerine dereotu hariç tüm gereçleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuz yumuşak bir kıvamda olmalı.
- Hamurumuzu yogurduktan sonra içine dereotu ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde eşit modüllere bölerek içine peynir koyup poğaça halini veriyoruz ,ardından tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede fırına atıyoruz.
- Pişirme mühleti fırına nazaran değişmekle birlikte 30 dakikadır.
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







