Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • 4 tane yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için ayırıyoruz)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet dere otu (kalın sapları kullanmıyoruz)
  • 8 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında olan tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp üzerine dereotu hariç tüm gereçleri ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuz yumuşak bir kıvamda olmalı.
  3. Hamurumuzu yogurduktan sonra içine dereotu ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde eşit modüllere bölerek içine peynir koyup poğaça halini veriyoruz ,ardından tepsiye diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırına atıyoruz.
  6. Pişirme mühleti fırına nazaran değişmekle birlikte 30 dakikadır.

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Limonlu Kek
Dalyan Köfte (Ispanaklı, Mantarlı)
Tatlı Peynirli Kurabiye
Tarator
Pembe Kış Çayı (Bağışıklık Güçlendirir)
Hdabla | © 2025 |