Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- Yarım demetten az dereotu
- 4 su bardağı un
İçerisine;
- Peynir
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalı ki yoğurulurken rahatça kıvam alıp yoğurabilmemiz için.
- Margarin (dilerseniz margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. ) sıvı yağ,yumurta ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
- Daha sonra tuz ,kabartma tozunu ekleyin ve unu eleyerek ekleyip kıvam alana kadar kulak göğsü kıvamına gelecek formda yoğuralım.
- Dereotunu düzgünce yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz ve hamurun içerisine ek edip karıştırıyoruz.
- Hazır olan hamurumuzu biçim verip içerisine peynir ekliyoruz iki yanı kapatıp poğaça biçimini verelim.
- Tepsinin üzerine yağlı kağıt serelim poğaçaları dizdikten yumurta sarısını sürelim sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
- Kızarana poğaçaları sıcak sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun arkadaşlar 🤗.
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












