Dereotlu Kurabiye

Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 2,5- 3 su bardağı un

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı

Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri ekleyip karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
  3. Hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olsun. Sert hamur olursa sert kurabiyeler olur.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Tepsiye aralıklı dizelim.
  5. Üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirelim.

Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Kıvamında Et Kavurma
Harika Lezzetiyle Tam Ölçü Pastacı Kreması
Kabak Çiçeği Dolması
Çökertme Kebabı
Su Böreği
Züber Topçukları
Hdabla | © 2025 |