Dereotlu Kurabiye
Dereotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- 2,5- 3 su bardağı un
Üzeri için :
- 1 adet yumurta sarısı
Dereotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
- Hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında olsun. Sert hamur olursa sert kurabiyeler olur.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım. Tepsiye aralıklı dizelim.
- Üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirelim.
Dereotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








