Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için; (250 gram bardak ölçüm)

  • 4,5 su bardağı un
  • 6 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harç için;

  • 500 gram ezine peynir
  • ½ demet maydanoz
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Haşlamak için:

  • Su
  • Tuz

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğurma kabına un, yumurta, su ve tuz ile yoğurun 30 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı farklı bir tabakta peyniri ufalayıp maydanozla karıştırın.
  3. Hamuru 8 bezeye ayrıp ince açın.
  4. Tencerede suyu kaynatın.
  5. Yufkaları tuzlu kaynar suda 10-15saniye haşlayıp soğuk suya alın.
  6. Yağlanmış tepsiye birinci yufkayı haşlamadan serin.
  7. Haşlanmış yufkaların ortalarına yağ sürün ve 4 yufka olunca peynirli harç ekleyin.
  8. 200°c alt/üst fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun!.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokolili Pilav
Evde Nefis Tavuk Döner
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça
Sebze Çeşni (Tuzot)
Az Yağda Pişen Patates Kroket
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |