Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu (arttırabilirsiniz tercihe bağlı)
  • Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • Dilerseniz içine peynir de koyabilirsiniz

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, peynir ve dereotu hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınarak karıştırılır. Daha sonra azar azar denetimli bir halde un eklenir ve yoğurmaya devam edilir. Kıvamlı bir hamur olunca ince ince kıyılmış dereotu eklenir ve son defa yoğurulur.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir. Şayet ortasına peynir koyacaksanız hamuru yuvarladıktan sonra elinizle bastırarak incelterek açmalısınız.
  3. Ardından içerisine peynir koyarak yarım ay formunda kapatmalısınız. Şekillendirilen poğaçalar pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alınır.
  4. Üzerine yumurta sarisi sürülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir. İçine peynir koydum. Sade de peynirli de nefis oluyor 👌👌
  5. Afiyet olsun.

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna
Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi)
Kıymalı Pide
Karnıyarık
Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun
Red Velvet Cupcake
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet