Dereotlu Kıyır Kurabiye

Dereotlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı(aklar üzerine kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu ince kıyılmış
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Dereotlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yağımızı yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine un ve dereotu hariç bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
  3. Ardından un ve dereotunu da ek edip yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur olacak.
  5. Ardından orta kalınlıkta kare yapalım küpler halinde kesip form verelim.
  6. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam dökelim.
  7. Ardından fırın tepsimize yerleştirip 175 derecede yeterlice kızarana kadar pişiriyoruz.

Dereotlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piyano Kek
Yağlı Balık Biber Turşusu
Karpuz Dondurma
Kayısılı İrmikli Bebek Maması (7+ Ay)
+5 Ay İrmikli Pekmezli Bebek Öğünü
Baklava Lezzetinde Perde Tatlısı
Hdabla | © 2025 |