Demleme Usulü Erişte Makarna
Demleme Yöntemi Erişte Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket erişte makarna
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Kekik
- 8 su bardağı su
Demleme Yolu Erişte Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyalım. Soğanı kavuralım akabinde yeşil biberi ve kapya biberini ekleyip onlarıda kavuralım.
- Daha sonra salçayı ekleyelim. Eriştemizi koyalım ve birazcık daha kavuralım. Suyunu ekleyelim tuz ve baharatlarını ekleyelim.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Suyunu çektikten sonra altını kapatalım ve demlenmeye bırakalım. Yemeğimiz hazır şimdiden afiyet olsun.
Demleme Yöntemi Erişte Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









