Demleme Kıymalı Makarna

Demleme Kıymalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 4 su bardağı makarna
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası

Demleme Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tencereye alınır,ara orta karıştırarak kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış biber,soğan ve sarımsak eklenir akabinde yağlar ek edili.
  3. Atılan gereçler yumuşayana kadar kavrulur .
  4. Salça ve baharatları ek edilir.
  5. 2-3 dk kokusu çıkana kadar kavrulur makarna eklenir karıştırılır.
  6. Makarnaların üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ek edilir.
  7. Tencerenin kapağı kapatılır ,ara orta denetim edilerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  8. 10 dk dinlendirilerek üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis edilir.

Deneyeceklere afiyet olsun yorum ve fikirlerinizi yazabilirsiniz yeni tariflerim için sayfama abone olmayı unutmayın lütfen 🤗 sevgiler ❤️.

Demleme Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Çorba (Bebeklere (+7) Uygundur)
Kabak Mücver ( Kabak Köftesi)
Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek
Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda)
Gaziantep Usulü Lor Böreği
Fırında Yürek
Hdabla | © 2025 |