Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik)

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet damla sakızı
  • 1 paket vanilya

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Damla sakızı vanilya ve tereyağı dışında bütün gereçler uygun bir tencerede homojen hale gelecek formda karıştırılır ve orta ateşte pişirilir.
  2. Kaynadıktan sonra altı kapatılır ,üzerine tereyağı ve vanilya son olarak sakız ek edilir ve güzelce karıştırılır.
  3. Tamamen karıştırıldığında emin olduktan sonra borcama bir yemek kaşığı sıvı yağ bir yemek kaşığı su ek edilir.
  4. Yumurta fırçasıyla güzelce yayılır ve üzerine sıcak muhallebi dökülü.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır ve yaklaşık 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir afiyet olsun.

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı ( Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Pratik Somon Tarifi
Tortilla Ekmeğinden Sucuklu Kaşarlı Omlet Tarifi-5 Dakikada Hazır (Videolu)
Mürdüm Eriği Marmelatı
Çıtır Tavuk
Köz Biber Çorbası
Patlıcan Böreği
Hdabla | © 2025 |