Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye

Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 2 su bardağı un (kulak göğsü kıvamında olmalı, denetimli ekleyelim)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Muhallebi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3-4 adet damla sakızı

Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; tüm gereçleri bir kapta güzelce yoğuralım. Hamur kulak göğsü kıvamında olmalı. Streçleyip, 4 saat kadar dolapta bekletelim.
  2. Muhallebisi için; tüm gereçleri bir tencere koyup yoğunlaşıncaya kadar pişirelim. Akabinde bir kaseye koyup üzeri kabuk tutmasın diye streçleyelim ve dolaba koyup 4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde hamuru elimiz ile açalım ve içine 1 tatlı kaşığı kadar muhallebili harç koyup kapatalım. 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim (her fırın ayarı farklıdır o yüzden denetimli pişirin)
  4. Fırından çıkardıktan biraz sonra soğuyunca pudra şekeri serpiştirin.

Damla Sakızlı Muhallebili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi
En Kolay Cookie
Yalancı Su Böreği
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç
Tavuk Kapama
Çileki Mini Cheescake
Hdabla | © 2025 |