Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 tatlı kaşığı damla sakızı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker

Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritin.
  2. İçine 1 su bardağı unu ekleyip çırpma aparatı ile çırparak karıştırın.
  3. 4 dakika kadar kavurun.
  4. İçine sütünüzü ekleyin kıvam alınca içine yarım su bardağı şeker( çok şekerli sevmezseniz çeyrek su bardağı da kullanabilirsiniz) ekleyip karıştırmaya devam edin ve damla sakızını ekleyin.
  5. İşlem bitince ateşten alın 3 dakika kadar dışarıda karıştırın ve servis edin.
  6. Burada kıymetli olan daima karıştırarak çalışmak ve sütü yavaş yavaş eklemek.
  7. Damla sakızını ben çanakkale’den almıştım.
  8. Falım stili sakızlarla yapmadım.
  9. Şeker damak tadına bağlı olduğu için şekeri son adımda da ekleyebilirsiniz.
  10. Önerim evvel çeyrek bardak ekleyin( damla sakızını ekledikten sonra) karıştırın tadın, az bulursanız bir çeyrek bardak daha ekleyin.
  11. 4 bireyden fazla hazırlamak isterseniz materyal ölçüsünü arttırarak istediğiniz kadar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta Salatası
Çıtır Karides Kızartması
Pizza
Spoonful Tatlısı
İçli Köfte En Kolay Hali
Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav
Hdabla | © 2025 |