Damla Sakızlı Muhallebi
Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 tatlı kaşığı damla sakızı
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin.
- İçine 1 su bardağı unu ekleyip çırpma aparatı ile çırparak karıştırın.
- 4 dakika kadar kavurun.
- İçine sütünüzü ekleyin kıvam alınca içine yarım su bardağı şeker( çok şekerli sevmezseniz çeyrek su bardağı da kullanabilirsiniz) ekleyip karıştırmaya devam edin ve damla sakızını ekleyin.
- İşlem bitince ateşten alın 3 dakika kadar dışarıda karıştırın ve servis edin.
- Burada kıymetli olan daima karıştırarak çalışmak ve sütü yavaş yavaş eklemek.
- Damla sakızını ben çanakkale’den almıştım.
- Falım stili sakızlarla yapmadım.
- Şeker damak tadına bağlı olduğu için şekeri son adımda da ekleyebilirsiniz.
- Önerim evvel çeyrek bardak ekleyin( damla sakızını ekledikten sonra) karıştırın tadın, az bulursanız bir çeyrek bardak daha ekleyin.
- 4 bireyden fazla hazırlamak isterseniz materyal ölçüsünü arttırarak istediğiniz kadar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










