Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağından bir kaşık fazla un
  • 1 kaşık margarin
  • 1 pk vanilya
  • 2  adet damla sakızı ya da 2 adet damla sakızlı aromalı falım sakız

Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tencereye süt, şeker, un ve margarini ekleyip daima olarak bir çırpıcıyla orta kısık ateşte karıştıralım.
  2. Kaynamaya yakın vanilya, margarin ve damla sakızını ek edip 3-5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp kaselere alıp ılımasını bekleyelim.
  3. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 saat kadar soğutup üzerini istediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz.
  4. Son derece kolay lezzetli ve de pratik bir tanım olup deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🌷.

Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börek
Mini Çikolatalı Kurabiyeler
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf)
Peynirli Börek
Cunda Mezesi
Turşu (Altın Oran)
Hdabla | © 2025 |