Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (sarısı içine akı üstüne)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (undan una değişiklik gösterebilir hedef ele yapışmayan bir hamur elde etmek)
  • Damla çikolata

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınıp uygunca karıştıralım.
  2. Kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyelim. Un da eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamurdan kesimler koparılıp form verilir ve yumurta akına bulayıp üzerleri damla çikolata ile süsleyelim (yumurta akına bulamadan da direkt damla çikolataları biraz hamur içine bastırarakta yapabilirsiniz)
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika boyunca pişirelim (fırından fırına değişebilir)
  5. Fırından çıkan kurabiyeler birinci başta yumuşak olabilir. Soğudukça sertleşeceklerdir. Bu nedenle, fırından çıktığında çok yumuşak olduğunu düşünüp daha fazla pişirmeyin; aksi takdirde kurabiyeler soğuduktan sonra çok sert olabilir (25 adet) Afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sofraların Vazgeçilmez Mezesi Fırında Kaşarlı Mantar
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Tiritli Köfte
Haşhaşlı Çıtır Börek
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Sünger Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet