Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta (sarısı içine akı üstüne)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (undan una değişiklik gösterebilir hedef ele yapışmayan bir hamur elde etmek)
- Damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınıp uygunca karıştıralım.
- Kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyelim. Un da eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan kesimler koparılıp form verilir ve yumurta akına bulayıp üzerleri damla çikolata ile süsleyelim (yumurta akına bulamadan da direkt damla çikolataları biraz hamur içine bastırarakta yapabilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika boyunca pişirelim (fırından fırına değişebilir)
- Fırından çıkan kurabiyeler birinci başta yumuşak olabilir. Soğudukça sertleşeceklerdir. Bu nedenle, fırından çıktığında çok yumuşak olduğunu düşünüp daha fazla pişirmeyin; aksi takdirde kurabiyeler soğuduktan sonra çok sert olabilir (25 adet) Afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






