Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri (90 gr)
  • 110 ml ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri (5 gr)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 2,5 su bardağı un (300 gr)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 150 gram katı yağı ,1 su bardağı pudra şekeri, krema kıvamı alana kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağı ve yumurtayı özleşene kadar karıştıralım.
  3. Un, mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilini homojen bir halde karıştıralım.
  4. Hafif ele yapışan yumuşak hamur elde edelim.
  5. Üzerini örtüp 1 saat dolapta dinlendirelim.
  6. 1 saat geçtikten sonra dolaptan alalım.
  7. Kaşık yardımıyla hamurdan modül alıp yuvarlak haline getirelim.
  8. Hamurları damla çikolataya batıralım.
  9. Yağlı kâğıt serili fırın tepsiye yerleştirelim.
  10. 180° derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Leopar Desenli Rulo Pasta
Mozaik Pasta
Su Böreği
Yumuşacık Islak Kek
Doğum Günü Pastası
Terbiyeli Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |