Damla Çikolatalı Kurabiye
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri (90 gr)
- 110 ml ayçiçek yağı
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya şekeri (5 gr)
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
- 2,5 su bardağı un (300 gr)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için;
- Damla çikolata
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 150 gram katı yağı ,1 su bardağı pudra şekeri, krema kıvamı alana kadar karıştıralım.
- Sıvı yağı ve yumurtayı özleşene kadar karıştıralım.
- Un, mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilini homojen bir halde karıştıralım.
- Hafif ele yapışan yumuşak hamur elde edelim.
- Üzerini örtüp 1 saat dolapta dinlendirelim.
- 1 saat geçtikten sonra dolaptan alalım.
- Kaşık yardımıyla hamurdan modül alıp yuvarlak haline getirelim.
- Hamurları damla çikolataya batıralım.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsiye yerleştirelim.
- 180° derecelik fırında pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






