Damalı Kek Pasta
Damalı Kek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı nişasta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine:
- 80 gr lık sütlü çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı su
Arası için:
- 1 kase kayısı reçeli
Damalı Kek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mikser kabına yumurtaları şekerle iki üç dk çırpalım.
- Sütü, yağı ek edip tekrar çırpalım.
- Nişasta eleyerek katıp karıştıralım.
- Unu da eleyerek katıp karıştıralım kabartma tozu, vanilya, karbonatı döküp karıştıralım.
- Yaptığımız kek harcını ikiye bölelim bir adedine kakao katıp karıştıralım.
- Dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serelim.
- Tepsinin ortasına yağlı kağıt dört beş yapıp kalınca sarıp orta kısmına uzatalım.
- Bir tarafa sade bir tarafa kakaolu keki dökelim, evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk pişirelim çıkınca fırından 10 dk soğumaya bırakalım.
- Kekleri düz bir tepsiye alalım, üç cm eninde şeritler keselim, servis tabağına bir sade bir kakaolu olarak koyalım, üzerine tatlı kaşığı yardımıyla kayısı reçeli sürelim yapıştıralım, beyazin üzerine kakaolu, kakaolunun üzerine sade dizerek yapalım.
- Üç kat olacak halde yapalım benmari metodu çikolatayi eritelim.
- Eridikten sonra içine su ,tereyağı, sıvı yağ katıp çırpalım.
- Bir kaşık yardımıyla çikolatayı kekim gezdirerek dökelim.
- Üzerini dileğe nazaran süsleyelim.
- Bir saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun. Yanında limonata ile nefis oluyor.
Damalı Kek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












