Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte

Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı sefer kitel bulgur
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 büyük uzunluk yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 8-10 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz ve dilek ettiginiz baharatlar
Açmak için:
- Bir kase ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için soğanı sıvı yağ ile güzelce kavurarak öldürüyoruz.
- Daha sonra içerisine kıymayı ek edip kıyma pişene kadar karıştırıyoruz.
- Ardından içerisine ceviz ve baharatları da koyup iç harcımızı 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra altını kapatı soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz.
- İçli köftenin çatlamaması için harcın soğuk ve yağının hafif donuk olması gerekli.
- Dış harcı için bulguları ve irmiği bir kaseye alalım.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ek edip üzerini kapatalım.
- 5 dakika kadar suyunu çekmesini bekledikten sonra içersine geri kalan materyalleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamuru materyaller birbirine özleşene kadar 10-15 dakika yoğuralım.
- Ardından hamurdan cevizden biraz daha büyük modüller alıp elimizde yuvarlayıp parmak yardımı ile içini oyalım ve harçtan koyarak kapatalım.
- Tüm hamura tıpkı süreci uygulayalım.
- 10 kadar içli köfteleri dolapta dinlendirelim akabinde kızartarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Not: sefer kitel bulguru içli köftenin dağılmasını engelliyor ayrıyeten hamuru elastik kıvama getirdiği için daha kolay açıyoruz. Marketlerde bulabilirsiniz lakin şayet yoksa birebir ölçü olağan bulgur da kullanabilirsiniz. Bu tarifle içli köfteleri kızartabileceğiniz üzere haşlayarak ta tüketebilirsiniz. Çiğ halde buzlukta saklayabilir yemek istediğinizde buzlu halde kızartabilirsiniz. Bu tanımdan yaklaşık 19-20 adet içli köfte çıkıyor.
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
