Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi)

Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı güvey otu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 600 gram kıyma
  • Yarım su bardağı dağ eriği püresi
  • 1 kuru soğan (minik küp küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 diş sarımsak (tuz ile ezilip az sulandırılır)
  • 3 buçuk 4 litre kadar su
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça

Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dağ eriği püresi için erikler çekirdekleri ile birlikte biraz kaynatılıp yumuşaması sağlanır ve hafif sıcakken kevgirden geçirilip püre haline getirilir.
  2. Yumurta baharatlar tuz pirinç düzgünce yoğurulur.
  3. Unlanmış bir tepsi hazırlanır.
  4. El unlarak kıymadan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
  5. Dağ eriği püresi 1 yemek kaşığı un ve 1 şu bardağı un ile açılır.
  6. 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda salça birazcık kavrulur 1 buçuk litre kadar şu eklenir kaynatılır.
  7. Kaynayınca köfteler eklenir bir taşım daha kaynatılır kalan şu eklenir.
  8. Kaynayınca hazırlanan erik püresi karıştırılarak eklenir,güvey otu eklenir kaynamaya bırakılır.
  9. Köfteler piştiği(pirinçlerin pişmesi gerekiyor) vakit ezilen ve yarım çay bardağı şu ile sulandırılan sarımsaklar eklenir.

Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Rulo Börek
Trileçe
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Tiramisu
Mürdüm Erikli Cheesecake
Kahvaltıda En Sevilen Ispanaklı Börek ️
Hdabla | © 2025 |