Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi)
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı güvey otu
- 1 çay bardağı pirinç
- 600 gram kıyma
- Yarım su bardağı dağ eriği püresi
- 1 kuru soğan (minik küp küp doğranmış)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 diş sarımsak (tuz ile ezilip az sulandırılır)
- 3 buçuk 4 litre kadar su
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dağ eriği püresi için erikler çekirdekleri ile birlikte biraz kaynatılıp yumuşaması sağlanır ve hafif sıcakken kevgirden geçirilip püre haline getirilir.
- Yumurta baharatlar tuz pirinç düzgünce yoğurulur.
- Unlanmış bir tepsi hazırlanır.
- El unlarak kıymadan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
- Dağ eriği püresi 1 yemek kaşığı un ve 1 şu bardağı un ile açılır.
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda salça birazcık kavrulur 1 buçuk litre kadar şu eklenir kaynatılır.
- Kaynayınca köfteler eklenir bir taşım daha kaynatılır kalan şu eklenir.
- Kaynayınca hazırlanan erik püresi karıştırılarak eklenir,güvey otu eklenir kaynamaya bırakılır.
- Köfteler piştiği(pirinçlerin pişmesi gerekiyor) vakit ezilen ve yarım çay bardağı şu ile sulandırılan sarımsaklar eklenir.
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












