Çubuk Simit

Çubuk Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya yahut yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker (30 gram)
- Yarım yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Ayrıca hamura yedirmek için;
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Susam
Çubuk Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabınızın içine ılık sütü, ılık suyu ,şekeri ve mayayı koyunuz ve güzelce karıştırınız.
- Sonra yarım yemek kaşığı kadar oda ışışında tereyağını ekleyiniz ve hamur için olan öteki materyalleri ekleyip biraz sert bir hamur yoğururunuz.
- Sonra oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı tereyağını hamura yeterlice yediriniz ve 30 dakika dinlendiriniz.
- Diğer yandan pekmezi ve suyu karıştırınız. Susamınıda 1 tabağa koyunuz.
- Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırınız çok kalın sevmiyorsanız 10 bezeye ayırınız.
- Sonra 35-40 cm uzatıp rulo yapınız iki ucundan tutup burunuz ve ikiye katlayıp bükünüz.
- Şekil verdiğiniz hamuru evvel pekmeze sonra susama bulayınız tepsi mayası yapınız.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü düzgünce kızarıncaya kadar pişiriniz.
Not:pişirme müddeti fırından fırına değişir.
Çubuk Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











