Çubuk Simit

Çubuk Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya yahut yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker (30 gram)
  • Yarım yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Ayrıca hamura yedirmek için;

  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

Çubuk Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabınızın içine ılık sütü, ılık suyu ,şekeri ve mayayı koyunuz ve güzelce karıştırınız.
  2. Sonra yarım yemek kaşığı kadar oda ışışında tereyağını ekleyiniz ve hamur için olan öteki materyalleri ekleyip biraz sert bir hamur yoğururunuz.
  3. Sonra oda sıcaklığında 1 yemek kaşığı tereyağını hamura yeterlice yediriniz ve 30 dakika dinlendiriniz.
  4. Diğer yandan pekmezi ve suyu karıştırınız. Susamınıda 1 tabağa koyunuz.
  5. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırınız çok kalın sevmiyorsanız 10 bezeye ayırınız.
  6. Sonra 35-40 cm uzatıp rulo yapınız iki ucundan tutup burunuz ve ikiye katlayıp bükünüz.
  7. Şekil verdiğiniz hamuru evvel pekmeze sonra susama bulayınız tepsi mayası yapınız.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü düzgünce kızarıncaya kadar pişiriniz.

Not:pişirme müddeti fırından fırına değişir.

Çubuk Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği Lezzetinde Kırpık Börek
Fırında Tepsi Böreği
Sütlü Balkabağı Çorbası
Elmalı Pamuk Kek
Çilekli Pasta
Krep Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet