Cream Puff
Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler
Pastacı kreması:
- 1 litre süt
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Choux hamuru (profiterol hamuru):
- 1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Çay kaşığının ucu ile tuz
- 70 gram tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 3 yumurta
Kıtır hamur için:
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 80 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak krema hazırlanır. Vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp daima karıştırarak pişirin.
- Krema ılındığında vanilin ve toz haldeki krem şantiyi ekleyip uygunca çırpın. Buzdolabına kaldırarak soğutun.
- 2. Etap olarak hamur hazırlanır. Un ve yumurta hariç tüm malzemeyi tencereye alıp kaynatın.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyip güzelce yedirerek 3 dakika kadar karıştırın. Hamuru soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek yeterlice karıştırın.
- 3. Basamak kıtır hamur hazırlanır. Materyalleri yoğurarak 2 yağlı kağıt ortasında ince bir formda merdane ile açılır ve buzluğa atılır.
- Hamuru sıkma torbasına alıp torbanın ucunu kesip yağlı kağıt serili tepsiye 3 parmak aralıklarla sıkılır.
- Kıtır hamuru dondurucuda çıkarıp bardak yardımı ile kesip profiterol hamuru üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180° sıcak fırında kızarıp sertleşene kadar pişirin.
- Fırın kapağını birinci 30 dakika açmayın.
- Yaklaşık 35-40 dakika denetimli bir formda pişirin.
- Pişince krema sıkmalık üst kısmı kesip içerisine krema dolduruyoruz.
- Üstüne pudra şekeri, meyve yahut çikolata sosu dökebilirsiniz. Afiyet olsun🍄🌈.
Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






