Cream Puff

Cream Puff Tanımı İçin Malzemeler

Choux hamuru için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çıtır katman için:

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik esmer şeker
  • 1.5 su bardağı un

Krema için:

  • 750 ml süt
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1/2 (yarım) su bardağı artı 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1/2 (yarım) su bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker

Cream Puff Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce krema hazırlanır.Bunun için evvel.Yağ ocağa alınır
  2. Eridikten sonra un eklenir. 2-3 dk kavrulur
  3. Süt eklenir. Süratlice karıştırılıp şeker ilave edilir
  4. Sürekli karıştırılarak kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alınır.
  5. Mikserle 3 dk çırpılarak üzeri streçle kaplanır.
  6. Soğumaya bırakılır.
  7. İkinci olarak çıtır katman hazırlanır şöyle:
  8. Tereyağı ve esmer şeker mikserle 3 dk çırpılır
  9. Un eklenir ve karıştırmaya el ile devam edilir.
  10. Elde edilen hamur iki yağlı kağıt ortasına konarak merdane ile açılır.Buzdolabına konur.
  11. Son olarak choux hamuru hazırlanır.
  12. Uygun tencereye yağ tuz şeker ve su konur
  13. Orta ateşte kaynaması beklenir.
  14. Kaynadıktan sonra un ek edilir.
  15. Hızlıca karıştırılıp hamur elde edilir. Soğumaya bırakılır.
  16. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek yedirilir.
  17. Hamura kaşık yardımı yahut sıkma torbasıyla ceviz büyüklüğünde hal verilir.
  18. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  19. Dolapta bekleyen çıtır hamur bardak yardımıyla kesilerek choux hamurlarının üzerine konur.
  20. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında 40 dk pişirilir.
  21. Fırın açılmadan evvel büsbütün soğuması beklenir.
  22. Soğuyan hamurlar ortadan kesilerek krema konur.
  23. Yarım saat buzdolabında bekletilip servis edilir.

Cream Puff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Dolması
Sarıyer Poğaçası
Kabaklı Börek (Baklavalık Yufkadan)
Cicibebeli Pratik Tatlı
Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes)
Soğuk Kahve (Sıcak Havaların Vazgeçilmezi)
Hdabla | © 2025 |