Cream Puf
Cream Puf Tanımı İçin Malzemeler
Choux hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 1 çay kasığı toz şeker yarım çay kaşığı tuz
- 70 gram tereyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 3 büyük yumurta
Kıtır hamuru için;
- 85 gram tereyağı 1 çay bardağı esmer yahut beyaz şeker
- 1 su bardağı un
Pastacı kreması;
- 5 su bardağı süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 1.5 çay bardağı şeker
- 3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Cream Puf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Choux hamur yapılışı: tereyağı su süt tuz ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Unu ekleyip yedirin ve bir kaç dk karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. Hamuru sıkma torbasına koyun. Tepsiye aralıklı bir halde sıkın.
- Kıtır hamur yapılışı için; tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu da ekleyip hamur haline getirin. İki yağlı kağıt ortasında hamuru yarım cm kalınlığında inceltin.
- Derin dondurucuda 10-15 dk kadar bekletin. Sıktığınız hamurların biçimine nazaran bu hamurları kesin.
- Tepsiye sıktığınız birinci hamurun üzerine her bir parçayı koyun kestiğiniz hamurlar biraz daha büyük olsun hamurunun üzerini hafif kapatsın.
- Önce 175 derecelik fırında 15 dk sonra 165 dereceye düşürüp 10 dk daha pişirin. Akabinde kremanın yapılışına geçelim.
- Pastacı kreması yapılışı: tanımda yazan vanilya ve şanti hariç başka gereçleri tencereye koyup daima karıştırarak pişirin. Sonra vanilyayı biraz soğuyunca şantiyi ekleyip çırpın.
- Hamuru bıçakla üstünde keselim kremayı koyalım ve üstünü tekrar kapatalım. Sunum olarak ise pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cream Puf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









