Çörekotlu Kurabiye
Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2.5 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3/3.5 su bardağı un
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ, sıvı yağ, toz şeker, tuz, sirkeyi ve yumurtayı karıştırıyoruz, akabinde çörek otunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ardından unu, kabartma tozu ve vanilin ekliyoruz.
- 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- Yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, 30-35 dakika pişiriyoruz.
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















