Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye
Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)
Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşak margarin ve materyallerin tamamı karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. Un denetimli olarak konulmalıdır iki buçuk, üç bardak kâfi olmaktadır kıvamı tutturmak için.
- Yumuşak hamurdan küçük modüller koparıp istenilen hal verilebilir ,kalıp kullanılarak kesilebilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 dereceye ayarlanmış evvelden ısıtılmış fanlı fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Pişirme müddeti fırına nazaran değişebilir denetim etmekte yarar vardır.
Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













