Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı çörek otu
- 1.5 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta (1 tane sarısı üzerine ayrılacak)
- 5.5 6 su bardağı kadar un
Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak derin bir kaba un hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım akabinde unu azar azar ek ederek yoğurma ya başlayalım.
- Lokmalık olsun istersek daha küçük toplar haline getirelim yahut olağan uzunluk istersekte ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım.
- Tüm hamur bittikten sonra bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve sırayla dizelim, akabinde tüm hamur dizdikten sora fırça yardımıyla yumurta sarısını üzerine yağlayalım, fırına atıp pişirelim.
- Piştikten sora oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim sonra istersek bir kaba koyup, buzluğa atalım istersekte servis tabağına alıp, servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰
Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






