Çörek Otlu Peynirli Toplar

Çörek Otlu Peynirli Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı peynir rendesi(köy peyniri kullanıldı)
  • Bir tutam maydanoz (ince kıyım)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un(kontrollü eklenmeli)

Üzeri için :

  • Susam

Çörek Otlu Peynirli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenir birinci bardakta kabartma tozu ek edilir.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. 10 dk buzdolabında dinlendirilir.
  5. Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparılıp yuvarlak haller verilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  7. Susam serpilerek evvelden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Çörek Otlu Peynirli Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Kurabiye
Kabune Pilavı
Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet)
Soğuk Baklava
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Mıhlama
Cevizli Üzümlü Kek
Hdabla | © 2025 |