Çörek Otlu Peynirli Toplar
Çörek Otlu Peynirli Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı peynir rendesi(köy peyniri kullanıldı)
- Bir tutam maydanoz (ince kıyım)
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un(kontrollü eklenmeli)
Üzeri için :
- Susam
Çörek Otlu Peynirli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenir birinci bardakta kabartma tozu ek edilir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- 10 dk buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan istenilen büyüklükte modüller koparılıp yuvarlak haller verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam serpilerek evvelden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Çörek Otlu Peynirli Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










