Çörek Otlu Kurabiye
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi ( üzümde olur)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı susam
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet büyük uzunluk yumurta sarısı
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Herkese merhaba 🤗 tüm materyallerimizi yoğurma kabına alıp yoğurma kabına alıp güzelce yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
- Fındıktan büyük cevizden küçük biçim verelim.
- Yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25-30 dakika ortası pişirelim.
- Pişirme mühleti her fırında farklı olabılıyor o yüzden denetimli pişirmekte yarar var üzeri yeteri kadar kızarınca çıkarta bilirsiniz.
- Tepside soğumasını bekleyim sıcakken dağılma mümkünlüğü çok yüksek buna dikkat ederseniz dağılma kırılma olmaz ve uzun mühlet bayatlamayan bi tanım katiyetle deneyin 🤗 şimdiden herkese afiyet olsun.
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









