Tavuk Etli Gril Sebze

Tavuk Etli Gril Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

Sebzeler için:

  • 1 adet tatlı patates
  • 5 adet havuç
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 orta uzunluk karnabahar (çiçeklerine ayrılmış)
  • 5 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk için:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk Etli Gril Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 200°c dereceye ısıtın.
  2. Tatlı patates, havuç, patatesleri soyun ve iri iri doğrayın.
  3. Kırmızı soğanları kabuklarını soyduktan sonra dört modüle kesin.
  4. Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayın.
  5. Tüm zerzevatları büyük bir kaseye alın.
  6. Üzerine zeytinyağını, baharatları (karabiber, kırmızı toz biber, kekik) ekleyin. Güzelce karıştırın.
  7. Sebzeleri fırın tepsisine tek kat halinde yayın.
  8. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  9. Tavuk göğüsleri irice doğrayın.
  10. Geniş bir kapta soya sosu, bal, kırmızı toz biber, sarımsak tozu, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırın.
  11. Tavukları bu karışıma ekleyin ve güzelce harmanlayın. En az 15-20 dakika marine edin.
  12. Geniş bir tavayı ısıtın.
  13. Tavukları ekleyin ve orta-yüksek ateşte her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
  14. Pişen etleri sebzelerle birleştirin.

Tavuk Etli Gril Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sebze Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Trileçe Tarifi
Lazanya
Pudingli Kurabiye
Mantarlı Kolay Fettuccine
Spoonful
Kuru Meyveli, Elmalı Atom Kurabiye
Hdabla | © 2025 |