Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, pudra şekeri, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu alarak karıştıralım daha sonra yavaş yavaş unumuzu ek edelim ve yoğuralım. Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olmalı
  2. Hamurumuzdan dilediğiniz büyüklükte alıp avuç içinde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı olan tepsiye dizelim.
  3. Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve evvelden ısıttığımız 180°c fırında üzerleri kızarana kadar 25/30 dakika pişirelim Afiyet olsun 😋😋😋

İnstagram gülişin. Mtfg. Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım kızlar 😉😉😉.

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browmi Kek
Milföyden 1 Tepsi Börek
Güveçte Patates Püreli Et Sote
Yumuşak Islak Kek
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
Muhlama
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet