Çörek

Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır.
- Daha sonra su, un ve karbonat eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Un eklemesi kıvama nazaran ayarlanır.
- Hamur tepsiye yayılır ve üzerine yoğurt sürülür.
- Kaşıkla süsleme yapılır.
- Son olarak susam ve çörek otu da serpiştirilir.
- 200°c fırında denetimli olarak alt üst kızarana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra fırından alınca üzerine 1 fincan su serpiştirilir ve pak bir beze sarıp dinlenmeye bırakılır. Deneyen herkese afiyet olsun❤️💐
Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









