Çörek

Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır.
  2. Daha sonra su, un ve karbonat eklenir.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamlı bir hamur elde edilir.
  4. Un eklemesi kıvama nazaran ayarlanır.
  5. Hamur tepsiye yayılır ve üzerine yoğurt sürülür.
  6. Kaşıkla süsleme yapılır.
  7. Son olarak susam ve çörek otu da serpiştirilir.
  8. 200°c fırında denetimli olarak alt üst kızarana kadar pişirilir.
  9. Piştikten sonra fırından alınca üzerine 1 fincan su serpiştirilir ve pak bir beze sarıp dinlenmeye bırakılır. Deneyen herkese afiyet olsun❤️💐

Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Pancar Salatası
Kuru Domates Mezesi
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Kuru Patlıcan Yemeği
Yulaflı Muzlu Kurabiye (Un Ve Şeker Yok)
Tirileçe
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet