Çörek

Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır.
  2. Daha sonra su, un ve karbonat eklenir.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvamlı bir hamur elde edilir.
  4. Un eklemesi kıvama nazaran ayarlanır.
  5. Hamur tepsiye yayılır ve üzerine yoğurt sürülür.
  6. Kaşıkla süsleme yapılır.
  7. Son olarak susam ve çörek otu da serpiştirilir.
  8. 200°c fırında denetimli olarak alt üst kızarana kadar pişirilir.
  9. Piştikten sonra fırından alınca üzerine 1 fincan su serpiştirilir ve pak bir beze sarıp dinlenmeye bırakılır. Deneyen herkese afiyet olsun❤️💐

Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Salatası (Süslü)
Patlıcan Kebabı
3 Malzemeli Kurabiye
Ispanaklı Börek
Etli Lahana Sarması
Vişneli Çikolatalı Milkshake Tarifi
Hdabla | © 2025 |