Çöp Şiş Pişi

Çöp Şiş Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su ( 200 ml )
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 5 su bardağına yakın un ( denetimli ekleyin)

Çöp Şiş Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba süt, su, maya ve şekeri alıp güzelce karıştırın, akabinde tuzu ve unu denetimli bir biçimde döküp güzelce yoğurun.
  2. Kabınızdan tezgah üzerine alarak güzelce yoğurun çok sert olmayacak bir hamur elde edin, yaklaşık bir saat olacak formda mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp beze yapın tüm hamuru bu formda bitirin.
  4. Daha sonra hamurunuzu beş yahut altı olacak halde çöp şişlere dizin.
  5. Bir yağlı kâğıt üzerine yerleştirip, üzerini bir bezle kapatıp on beş dakika bu hal dinlendirin.
  6. Geniş bir tavaya yağınızı alarak ocağı yakın yağınız yeterlice ısındıktan sonra çöp şişlerinizi kızartmaya başlayın kızaran pişileri servis edip afiyetle yiyebilirsiniz 🤗

Çöp Şiş Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Dolma
Labneli Pastane Poğaçası
Köz Biberli Tavuklu Makarna Salatası
Ayvalı Pancar Salatası
İncirli Cevizli Kurabiye
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |