Cookie
Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 115 gram eritilmiş tereyağı (karamelize edilmiş)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 paket vanilin
- 120 gram çikolata
- Antepfıstığı
Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip karamelize edelim.
- Şekeri ekleyip karıştıralım.
- Şeker eriyince yumurtayı ekleyelim.
- Kuru materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Çikolatayı ve antepfıstığını ekleyip karıştıralım.
- 10 dakika dolapta dinlendirip form verelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fansız fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- İlk çıktığında yumuşak olacak, soğudukça tam kıvamında olacak👍🏻 afivet olsun🥰.
Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















