Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram dana eti
  • 4 tane patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tatlı toz biber

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri jülyen doğrayın ve tavada evvel mühürleyin akabinde tereyağı ve tuz ekleyip yeterlice kavurun.
  2. Patatesleri kibrit çöpü halinde ince ince dilimleyip kızartın.
  3. Sosu için; tereyağını eritip, salçayı kavurun. Toz biber, karabiber ekleyip sıcak su ek edin yoğurdu için sarımsak rendeleyin ve tuz ek edin.
  4. Sırasıyla evvel patates sonra yoğurt salça sosu ve etleri ek edin ve üstüne maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun 💐

Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cream Chocolate | 2 Malzemeli
Mayasız Pişi
Bayram Yuvalaması
Fırında Kabak Tatlısı
Islak Kek (Bol Soslu)
Mini Melek Kek (Angel Cake)
Hdabla | © 2025 |