Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 200 gram dana tranç

Et marinesi için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 orta uzunluk soğan

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığından az tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak etleri jülyen doğrayarak başlayalım.
  2. 1 adet soğanı rendeleyelim ve etleri marine etmek için 1 yemek kaşığı yoğurt, sıvı yağ,pul biber, kekik, hepsini karıştıralım ve etleri içine koyalım karıştıralım.
  3. Ağzını kapatıp dolapta en az 1 saat marine edelim.
  4. Patatesleri kibrit büyüklüğünde doğrayalım.
  5. Soğuk suda nişastası çıkana kadar bekletelim.
  6. Başka bir kenarda yoğurt sosunu hazırlayalım.
  7. Nişastası çıkan patatesleri süzelim ve kızartma tenceresinde kızartalım. Kızarttığımız patatesleri servis tabağına alalım.
  8. Hazırladığımız yoğurt sosunu patateslerin üzerine dökelim.
  9. Yapışmaz tavada marine ettiğimiz etleri çok az yağda gerili önlü pişirelim. Pişirdiğimiz etleri yoğurt soslu patatesin üzerine yerleştirelim.
  10. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun 😇.

Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Küçük Pidecikler)
Nohut Tava (Videolu)
Elmalı Turta
Kalıpta Elmalı Turta
Ceviz Kurabiye
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |