Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk patates
- 200 gram dana tranç
Et marinesi için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 orta uzunluk soğan
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığından az tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etleri jülyen doğrayarak başlayalım.
- 1 adet soğanı rendeleyelim ve etleri marine etmek için 1 yemek kaşığı yoğurt, sıvı yağ,pul biber, kekik, hepsini karıştıralım ve etleri içine koyalım karıştıralım.
- Ağzını kapatıp dolapta en az 1 saat marine edelim.
- Patatesleri kibrit büyüklüğünde doğrayalım.
- Soğuk suda nişastası çıkana kadar bekletelim.
- Başka bir kenarda yoğurt sosunu hazırlayalım.
- Nişastası çıkan patatesleri süzelim ve kızartma tenceresinde kızartalım. Kızarttığımız patatesleri servis tabağına alalım.
- Hazırladığımız yoğurt sosunu patateslerin üzerine dökelim.
- Yapışmaz tavada marine ettiğimiz etleri çok az yağda gerili önlü pişirelim. Pişirdiğimiz etleri yoğurt soslu patatesin üzerine yerleştirelim.
- Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun 😇.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





