Çok Sevilen Pizzam

Çok Sevilen Pizzam Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz yahut yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
- Salam
- Sosis
- Mısır
- Yeşil ve siyah zeytin
- Mantar
Sosu;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı karabiber ve kekik(isteğe göre)
- Yarım çay kaşığı tuz (salçanız tuzlu ise gerek yok)
Çok Sevilen Pizzam Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir su bardağı ılık suya mayayı koyup üzerine bir tatlı kaşığı şeker koyup biraz köpürmesini bekleriz.
- Daha sonra un yağ, süt ve tuz koyup yoğururuz.
- Yarım saat dinlenmesi kafidir. Fırını 200-210 dereceye turbo ayara ayarlarız.
- Kalabalık konuklarım için büyük fırın tepsisi kullanıyorum.
- Ama başka vakitlerde teflon tepside yuvarlak olarak daha hoş oluyor.
- Tepsimi sıvı yağ ile yağlayıp bir modül hamur alarak tepsiye yayıyorum.
- Sos materyallerini bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine sosu sürüp gereçleri yerleştiriyoruz.
- Bu etapta üzerine bastırarak tepsiye büsbütün yerleştirebilirsiniz.
- Fırına atarak 20 dakika pişiriyorum. Piştiğinde fırından alıp rendelediğim kaşarı üzerine yayıp tekrar fırına sürüyorum.
- Bu evrede fırında sakın fazla bekletmeyin kaşar kurur.
Bu kadar afiyet olsun.
Not: ben 27 cm lik teflonla yaptım 3 tepsi çıktı. Kalınlığını daha ince isterseniz 4 tepsi de olur. Şayet vejeteryansanız ya da salam sosis sevmiyorsanız mantar biber domates ve peynirle de yapabilirsiniz. Ben biber tadını çok sevmediğim için kullanmadım.
Not: isterseniz kaşarı hamurun üzerine çokça koyarak üzerine öteki gereçleri de koyarak yapabilirsiniz. Artık bundan sonrası sizin zevkinize kalmış. İnceliği de dilediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz. Benim verdiğim ölçüde çok kalın olmuyor. Bana nazaran pizza 🍕 elimize aldığımızda aşağıya hakikat bükülmeli. 🤗 ayrıyeten tepsinin fırının alta yakın kısmında olduğundan emin olun. Şimdiden afiyet olsun.
Çok Sevilen Pizzam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







