Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 300 gram tavuğun kemiksiz tarafından
  • 2 adet yeşil biber ( ben kullanmadım )
  • 1 kase yazdan hazırladığım domates sosu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı yoksa çiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tepeleme kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( sıhhatinize nazaran )
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler soğanlar yıkanıp soyulur.
  2. Patatesler bıçak yardımıyla yuvarlak doğranır, soğanlarda yarım ay halinde doğranır.
  3. Patatesler fotoğraftaki üzere tepsinin kenarlarına dizilir.
  4. Ortasına soğanlar yayılır.
  5. Soğanların üzerlerine bıçak yardımıyla büyük kesimler halindeki doğranan etler yerleştirilir.
  6. Uygun bir kasenin içine sos, salça, baharatlar, tuz, yağ, rendelenmiş sarımsaklar, sıcak su katıp düzgünce karıştırılır tepsinin üzerine gezdirilir.
  7. Tepsinin üzerini yağlı kâğıtla kapatıp onun üzerinide folyoyla kapatıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verilir denetimli pişirilir.

Servise hazır afiyet olsun 🌹.

Biraz kızarmış çıtır seviyorsanız üzerindeki kâğıtları alıp tekrar fırına verip kızarıncada alabilirsiniz.

Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kapya Biber Sosu (Bağımlılık Yapar)
Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı
Nuttela Pasta
Enfes Salatasıyla Milföy Çanakları
Anne Köftesi
Pırasalı Kek Börek
Hdabla | © 2025 |