Çok Kolay Lokum Gibi Biftek ( Kaşarlı Püreli)
Çok Kolay Lokum Üzere Biftek ( Kaşarlı Püreli) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 dilim biftek
- Zeytinyağı
- Sıvı yağ
- Yarım soğan
- Yarım portakal
- 2 yemek kaşığı salça
Püre için;
- 4-5 adet patates
- 1 avuç rendeli kaşar
- Dereotu
- Tuz
- Karabiber
Çok Kolay Lokum Üzere Biftek ( Kaşarlı Püreli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel etleri, yarım ay halinde doğranmış yarım soğan, dilimlenmiş portakal ile bir arada yağlarda dinlendirelim. İçine sarımsak ta atabilirsiniz dilimleyip. En az 4-5 saat tercihen 1 gece buzdolabında dinlensin.
- Tost makinesi yahut tavayı yeterlice ısıtın. Ben tost makinesinde yaptım 20 dakika sürmedi pişmesi. Yeterlice makinenin çizgileri ete çıkınca pişmiştir.
- Bir tavaya soğanın kalan yarısını alıp, yarım ay formunda doğrayıp kavuralım. Üzerine salçayı ekleyelim. Su döküp salçayı açalım. Sos üzere bir kıvam elde edelim. İçerisine bifteklerimizi yerleştirelim. Aksi düz çevirelim. (5 dk sonra).
- Bir taraftan patatesi haşlayıp püre yapalım. Suyunu çok süzdürmeyin püre kuru olmasın. Şayet çok kuru olduysa biraz süt ekleyip açabilirsiniz muhallebi kıvamında olabilir.
- İçerisine ince ince doğranan dereotu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip baharatlarını atabilirsiniz.
- Son olarak pişen ete de tuzunu karabiberini ve istediğiniz baharatları atabilirsiniz.
- Sunum yapacağınız tabağı birinci evvel patates püresini alın. Üzerine eti ince ince dilimleyin ve yerleştirin. En son tavada kalan salçadan üzerlerine gezdirip, dilerseniz en üstüne tereyağı eritebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌸
Çok Kolay Lokum Üzere Biftek ( Kaşarlı Püreli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













