Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek

Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz içi (çekilmiş olacak)
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Bardak ölçüsü 200 ml

Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra kalan tüm gereçleri ekleyip az bişey daha çırpalım yahut spatula ile de karıştırabilirsiniz.
  3. Yağladığımız ve hafif unladığımız kek kalıbımıza dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış fanlı ayarda 180 derece fırında kürdan yardımı ile denetim ederek pişirelim.

Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.

Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Kadayıflı Şerbetli Kek
Kolay Patatesli Börek
Sütlü Kadayıf Tatlısı | Hem Hafif Hem Lezzetli (Videolu)
Su Böreği
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |