Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram çikolata(100 gram sütlü, 60 gram bitter)
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sütü ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
- Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpalım.
- Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Üzeri için; krem şanti ve süt ile yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
- Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek ıslatalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak halde yayalım.
- Son olarak düzgünce soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz formda süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


