Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek

Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım ölçü: 250 ml su bardağı
- 125 gram yumuşak tereyağ (dolu dolu 2 yemek kaşığı margarin kullandım, yumuşamış )
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolu yoğurt( süzme )
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat (veya 1 paket kabartma tozu)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (karbonatın içine koymak için)
- 2,2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri derin bir kaba koyalım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım, tel çırpacakla mikser kullanmayalım.
- Karbonatımızın içine limon suyunu koymayın karıştıralım, kek hamurumuzun içine koyalım.
- Unu ekleyelim hamurumuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Kek kalıbımıza bir spatula ile hamurumuzu koyalım biraz ayırdığımız hamurumuzun içine, ceviz, tarçın ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza koyalım hamurumuzu.
- Üzerine üzüm koyalım, isteğe bağlı.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 170 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
- Ben 175 derece fırında pişirdim. Her fırın farklıdır pişme müddeti değişebilir.
- Kekimiz fırından çıkartınca 5-10 dakika sonra pudra şekeri dökelim.
Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







