Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek

Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım ölçü: 250 ml su bardağı

  • 125 gram yumuşak tereyağ (dolu dolu 2 yemek kaşığı margarin kullandım, yumuşamış )
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolu yoğurt( süzme )
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (veya 1 paket kabartma tozu)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (karbonatın içine koymak için)
  • 2,2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri derin bir kaba koyalım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım, tel çırpacakla mikser kullanmayalım.
  2. Karbonatımızın içine limon suyunu koymayın karıştıralım, kek hamurumuzun içine koyalım.
  3. Unu ekleyelim hamurumuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  4. Kek kalıbımıza bir spatula ile hamurumuzu koyalım biraz ayırdığımız hamurumuzun içine, ceviz, tarçın ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza koyalım hamurumuzu.
  5. Üzerine üzüm koyalım, isteğe bağlı.
  6. Önceden ısınmış alt üst ayar 170 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
  7. Ben 175 derece fırında pişirdim. Her fırın farklıdır pişme müddeti değişebilir.
  8. Kekimiz fırından çıkartınca 5-10 dakika sonra pudra şekeri dökelim.

Cevizli 2 Katmanlı Küp Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Annemin Dilimi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Bombası Brownie
Süt Ve Yoğurtla Yapılan Pofuduk Poğaçalar
Maraş Usulü Tavaaşı
Zeytinyağlı Taze Bezelye
Orman Kebabı
Ekler
Hdabla | © 2025 |