Cocostar Kek Tarifi

Cocostar Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı demli çay ama soğumuş
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 3- 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilin
  • Aldığı kadar un

Hindistan topları için;

  • 2 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Cocostar Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hindistan cevizi toplarını hazırlıyoruz. Yumurta aklarını blender ile köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından karıştırma kabına alıyoruz, şeker ve hindistan cevizini alıp karıştırıyoruz. Ve 10 tane hindistan topu yapıyoruz.
  3. Ardından kek hamurunu hazırlıyoruz. Her zamanki üzere yumurta ve şekeri çırpıyoruz ve un hariç öbür materyalleri de ekleyip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  4. Yağladığımız kalıba kek hamurunun yarısını koyup yuvarlağımız hindistan toplarını diziyoruz.
  5. Kalan hamuru tekrara döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişiyoruz ve kekimizi fırından çıkarıyoruz.
  6. Kalıptan çabucak çıkarmıyoruz hafif soğuyan keki servis tabağına alıp istediğimiz halde servis edebiliriz. Afiyet olsunnn. 🙂

Not: Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Cocostar Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Tiramisu Pasta
Kısır
Kıymalı Kaşarlı Sarma Börek
Diyet Pankek
Elmalı Tatlı Çörekler
Chocolate Cookies
Hdabla | © 2024 |