Cocostar Kek Tarifi
Cocostar Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı demli çay ama soğumuş
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 3- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilin
- Aldığı kadar un
Hindistan topları için;
- 2 adet yumurta akı
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
Cocostar Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hindistan cevizi toplarını hazırlıyoruz. Yumurta aklarını blender ile köpük üzere olana kadar çırpıyoruz.
- Ardından karıştırma kabına alıyoruz, şeker ve hindistan cevizini alıp karıştırıyoruz. Ve 10 tane hindistan topu yapıyoruz.
- Ardından kek hamurunu hazırlıyoruz. Her zamanki üzere yumurta ve şekeri çırpıyoruz ve un hariç öbür materyalleri de ekleyip karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Yağladığımız kalıba kek hamurunun yarısını koyup yuvarlağımız hindistan toplarını diziyoruz.
- Kalan hamuru tekrara döküyoruz ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli formda pişiyoruz ve kekimizi fırından çıkarıyoruz.
- Kalıptan çabucak çıkarmıyoruz hafif soğuyan keki servis tabağına alıp istediğimiz halde servis edebiliriz. Afiyet olsunnn. 🙂
Not: Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Cocostar Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














