Coco Star Pasta (Koko Star)

Coco Star Pasta (Koko Star) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1’5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için ;
- 1 su bardağı süt
Ara muhallebisi için ;
- 1,5 çay bardağı süt ile çırpılmış krem şanti
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganajı için ;
- 1 paket sıvı krema
- 160-180 gram sütlü ve bitter çikolata ( ben 40 gram bitter çikolata kullandım, gerisi sütlü çikolata)
Ganaji süslemek için;
- İstediğiniz pasta süsleri (ben Antep fıstığı kullandım)
Coco Star Pasta (Koko Star) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel keki çırpalım.
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alalım ve beyaz olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sütümüzü ekleyip tekrar çırpalım.
- Sonra öteki tüm materyalleri ekleyip kıvama gelene kadar çırpalım ve yuvarlak kelepçeli kek kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişirelim (not: pişme müddeti fırından fırına değişebiliyor)
- Kekimiz pişerken orta muhallebimizi hazırlayalım.
- Krem şantimizi 1,5 çay bardağı süt ile çırpalım daha sonra hindistan cevizi ve pudra şekerimizi ekleyip karıştıralım ve buzdolabına koyup dinlenmeye bırakalım.
- Sonra ganajımızı hazırlayalım bir cezveye kremamızı döküp kaynatınız daha sonra kaynayan kremamızın üstüne çikolataları ekleyip karıştırarak çikolatamızın eriyip kıvama gelmesini bekliyoruz.
- Sonra kıvama gelen ganajımızın soğumasını bekleyin.
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcaklığı gidince ıslatıyoruz sonra orta muhallebimizi sürüyoruz daha sonra soğuyan ganajimizi döküp süsledikten sonra buzdolabında yaklaşık 3,5 -4 saat boyunca dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:)
Coco Star Pasta (Koko Star) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





