Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı

Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1yemek kaşığı şeker

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Şerbeti için materyaller;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • İnce dilim limon

Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti hazırlıyoruz. Limonu, şekeri ve suyu tencereye koyuyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 18 -19 dk. Daha kaynatıyoruz.
  3. Lokmaların çıtır olması için şerbetin koyu kıvamlı olması gerekiyor.
  4. Sonra soğutmaya bırakıyoruz. (ılıklandığı vakit buzdolabına koyup bekletiyorum yahut 1 gece evvelden yapılırsa daha âlâ olur. ).
  5. Hamuru için materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  6. Kekten kıvamlı, hamurdan cıvık olmalı.
  7. Üstünü kapatıp 3o dakika mayalandırmaya bırakıyoruz.
  8. Mayası gelince kaşıkla karıştırıyoruz. (maya kokusu çıksın diye).
  9. Tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
  10. Krema torbasına hamuru koyup makasla ucunu kesip, ısınmış yağa kesip kesip bırakıyoruz.
  11. Lokmaların her tarafını güzelce kızarttıktan sonra soğuk şerbete koyup birkaç defa çevirdikten sonra servis kabına alıyoruz.

Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )
Cocostar Pasta
Ispanaklı Mantar Dolması (Efsane)
Bardak Mısır
Ballı Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |