Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğüs
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı karbonat
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Bulamak için;
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Patates için;
- 2-3 adet patates
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Tuz
- Toz biber
- Kekik
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavukları hazırlayalım. İstediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz.
- Marinesi için gerekli malzemeleri kaba alıp çırpalım.
- İçine tavukları ekleyip 1 saat marine için buzdolabına kaldıralım.
- Çıkardıktan sonra unu ve baharatlar karıştırıp tavuğu evvel una sonra tekrar sosuna en son tekrar un olacak halde bulayalım. Ve kızgın yağda pişirelim.
- Patatesin kabuklarını soyup doğrayalım.
- Buzlu suyun içine atıp 10-15 dakika bekletelim.
- Kaynar suya atıp 8 dakika haşlayalım.
- Daha sonra un ve nişastayı karıştırıp patatesleri bulayalım fazlalıkları çırpmayı unutmayın.
- Kızgın yağa atıp kızartalım.
- Baharatları da bir kaba alıp karıştıralım.
- Kızaran patatesleri içine atıp karıştıralım. Afiyet olsun 🤗😍🤩.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














