Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğüs
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı karbonat
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Bulamak için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Patates için;

  • 2-3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Toz biber
  • Kekik

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tavukları hazırlayalım. İstediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz.
  2. Marinesi için gerekli malzemeleri kaba alıp çırpalım.
  3. İçine tavukları ekleyip 1 saat marine için buzdolabına kaldıralım.
  4. Çıkardıktan sonra unu ve baharatlar karıştırıp tavuğu evvel una sonra tekrar sosuna en son tekrar un olacak halde bulayalım. Ve kızgın yağda pişirelim.
  5. Patatesin kabuklarını soyup doğrayalım.
  6. Buzlu suyun içine atıp 10-15 dakika bekletelim.
  7. Kaynar suya atıp 8 dakika haşlayalım.
  8. Daha sonra un ve nişastayı karıştırıp patatesleri bulayalım fazlalıkları çırpmayı unutmayın.
  9. Kızgın yağa atıp kızartalım.
  10. Baharatları da bir kaba alıp karıştıralım.
  11. Kızaran patatesleri içine atıp karıştıralım. Afiyet olsun 🤗😍🤩.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Kurabiye
En Kolay Haliyle Yayla Çorbası
Mısır Ekmeği ( Yumuşacık )
Elmalı Yulaflı Kurabiye
Lezzeti Sosunda Kremalı Tavuk
Kabak Tarator
Hdabla | © 2025 |