Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1’er çay kaşığı tuz
- Kırmızı toz biber
- Köri
Bulamak için;
- Un
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları dilediğiniz üzere doğrayın. Ben jülyen formunda uzunlamasına doğramayı tercih ettim.
- Derin bir kaba sos için gerekli tüm gereçleri ekliyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
- Doğradığımız tavukları içerisine ekliyoruz.
- Yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Genişçe bir tabağa un ekliyoruz.
- Tavukları tek tek maşa yardımıyla içinden alıyoruz, una buluyoruz ve ocaktaki kızgın yağa koyuyoruz.
- Rengi dönene kadar pişiriyoruz.
- Tarif bu kadar kolay ve lezzetini çok da anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum😍 dışı çıtır çıtır içi de yumuşacık nefis bir tavuk deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













