Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- Sade mısır gevreği
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından az eksik un (80 g)
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım.
- Sosu için süt, yumurta, dövülmüş sarımsak, tuz, toz kırmızı biber, köri ve unu çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
- Tavukları sosa aktaralım, her tarafının düzgünce sosa bulanmasını sağlayalım. Kabın ağzını örterek 1-2 saat bekleyelim (sosu ne kadar içine alırsa o kadar iyi).
- Sade mısır gevreğini rondodan geçirerek tabağa alalım.
- Marine ettiğimiz tavukların her tarafını yeterlice mısır gevreğine bulayalım.
- Tavukları uygun bir tencerede kızdırdığımız sıvı yağın içerisine atalım.
- Pişen tavuklar altın sarısı rengini alıcaktır.
- Kızaran tavukları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







