Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Sade mısır gevreği

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az eksik un (80 g)
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü ince ince doğrayalım.
  2. Sosu için süt, yumurta, dövülmüş sarımsak, tuz, toz kırmızı biber, köri ve unu çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
  3. Tavukları sosa aktaralım, her tarafının düzgünce sosa bulanmasını sağlayalım. Kabın ağzını örterek 1-2 saat bekleyelim (sosu ne kadar içine alırsa o kadar iyi).
  4. Sade mısır gevreğini rondodan geçirerek tabağa alalım.
  5. Marine ettiğimiz tavukların her tarafını yeterlice mısır gevreğine bulayalım.
  6. Tavukları uygun bir tencerede kızdırdığımız sıvı yağın içerisine atalım.
  7. Pişen tavuklar altın sarısı rengini alıcaktır.
  8. Kızaran tavukları fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Vişneli Yoğurt
El Açması Gül Böreği
Arkadaş Pastası
Muzlu Üzümlü Kek
Protein Wrap
Hdabla | © 2025 |